W tym artykule:
- Czym jest organizacja?
- Dodawanie organizacji
- Dodawanie administratora organizacji
- Przełączanie między organizacjami
- Zmiana nazwy organizacji
- Usuwanie organizacji
Czym jest organizacja?
Organizacja to niezależna jednostka, do której należą klucze, grupy, lokalizacje, SmartBoxes, ustawienia i wszystko inne w systemie Keycafe danej firmy. Administratorzy Organizacji współdzielą wspólny panel z tymi samymi kluczami, lokalizacjami itp., a wszystkie nowo utworzone elementy (klucze, użytkownicy itp.) znajdują się w Organizacji.
Pierwszy użytkownik, który początkowo tworzy i konfiguruje konto Keycafe dla firmy, jest administratorem-właścicielem Organizacji. Ten użytkownik może zezwolić innym użytkownikom na zarządzanie Organizacją, dodając ich jako administratorów do Organizacji.
Dodawanie organizacji
Funkcja Business Pro
Tworzenie więcej niż jednej Organizacji to funkcja dostępna wyłącznie dla użytkowników planu Business Pro.
- Zaloguj się do Keycafe desktop.
- Kliknij rozwijane menu Organizacji u góry, po prawej stronie.
- Kliknij +Dodaj organizację.
- Wprowadź nazwę Organizacji, a następnie kliknij Dodaj organizację.
Dodawanie administratora organizacji
Zobacz Dodawanie administratora organizacji.
Przełączanie między organizacjami
- Zaloguj się do Keycafe desktop lub na urządzeniu mobilnym.
- Na komputerze stacjonarnym wybierz rozwijane menu Organizacji u góry, po prawej stronie.
- Na urządzeniu mobilnym dotknij Więcej, następnie przewiń w dół i dotknij rozwijanego menu Organizacji na dole.
Zmiana nazwy organizacji
Zarządzanie organizacją na urządzeniu mobilnym
Pamiętaj, że zarządzanie szczegółami Organizacji jest możliwe tylko w aplikacji desktopowej.
- Zaloguj się do Keycafe desktop.
- Wybierz Ustawienia → O organizacji → Edytuj.
- Wprowadź nową nazwę dla swojej Organizacji i wybierz Zapisz.
Usuwanie organizacji
Zanim usuniesz organizację
Przed próbą usunięcia organizacji należy usunąć wszystkie klucze, lokalizacje, użytkowników i grupy.
- Zaloguj się do Keycafe desktop.
- Wybierz Ustawienia → O organizacji → Edytuj → Usuń organizację.
- Potwierdź, wybierając Usuń.