W tym artykule:


Edytowanie jednorazowej rezerwacji


  1. Zaloguj się na swoje konto Keycafe.
  2. Z menu po lewej stronie wybierz Rezerwacje. Zostanie wyświetlona lista Twoich gości.
  3. Wybierz rezerwację, którą chcesz zmodyfikować.
  4. Wybierz Informacje o rezerwacji.
  5. Wybierz Edytuj.
  • Wybierz Datę rozpoczęcia lub Datę zakończenia, aby zmienić dzień lub godzinę dostępu Twojego gościa.
  • Włącz Przypomnienie o zwrocie klucza, aby Keycafe wysłało wiadomość e-mail lub SMS do gościa w dniu wygaśnięcia jego dostępu.
  • Wybierz Zaktualizuj, aby zapisać wszelkie zmiany wprowadzone w dostępie.

Data zakończenia dostępu

Data i godzina zakończenia dostępu to moment, po którym gość nie będzie mógł już odebrać Twoich kluczy ze SmartBox. Nadal jednak będzie mógł zwrócić klucze do dowolnego SmartBox po upływie daty i godziny zakończenia.

Kopiowanie szczegółów jednorazowej rezerwacji


Możesz skopiować szczegóły rezerwacji, aby wysłać je bezpośrednio swoim gościom.

  1. Zaloguj się na swoje konto Keycafe.
  2. Z menu po lewej stronie wybierz Rezerwacje. Zostanie wyświetlona lista Twoich gości.
  3. Wybierz rezerwację, której szczegóły chcesz udostępnić.
  4. Wybierz Informacje o rezerwacji.
  5. Możesz skopiować Kod rezerwacji, Adres URL rezerwacji, Link do Portfela Google lub Link do Apple Wallet.
  6. Przewiń na dół strony i wybierz Kopiuj szczegóły, aby skopiować wszystkie szczegóły i instrukcje rezerwacji.

Odwoływanie jednorazowej rezerwacji


Aby odwołać jednorazową rezerwację:

  1. Zaloguj się na swoje konto Keycafe.
  2. Z menu po lewej stronie wybierz Rezerwacje. Zostanie wyświetlona lista Twoich gości.
  3. Wybierz dostęp, który chcesz odwołać.
  4. Wybierz Informacje o rezerwacji.
  5. Wybierz Edytuj.
  6. Wybierz Odwołaj dostęp.

Dostosowywanie kodu jednorazowej rezerwacji i terminu jego wysyłki


Kody do jednorazowych rezerwacji można dostosować za pomocą Alias Codes, które są częścią Keycafe API.

Alias Codes umożliwiają również tworzenie i wysyłanie kodów rezerwacji do użytkownika przed utworzeniem faktycznej rezerwacji. Po utworzeniu rezerwacji, Alias Code jest następnie łączony z rezerwacją.

Jest to przydatne dla firm takich jak wypożyczalnie samochodów i hotele, które posiadają wiele podobnych pojazdów lub pokoi, a decyzja o tym, który klucz powinien zostać wydany, zapada dopiero w dniu przyjazdu. Używając Alias Codes, klient może nadal otrzymać swój kod przed datą rezerwacji, bez konieczności zobowiązywania się firmy do konkretnego pojazdu lub pokoju.

Zobacz Alias Code w naszej Dokumentacji API, aby uzyskać więcej informacji.

Ponowne wysyłanie instrukcji jednorazowej rezerwacji


Aby ponownie wysłać instrukcje dostępu swoim gościom:

  1. Zaloguj się do swojego Panelu Keycafe.
  2. Z menu po lewej stronie wybierz Rezerwacje. Zostanie wyświetlona lista Twoich gości.
  3. Wybierz dostęp do modyfikacji.
  4. Wybierz Informacje o rezerwacji.
  5. Wybierz Ponownie wyślij instrukcje dostępu. Instrukcje dostępu zostaną wysłane do Twojego gościa. Pamiętaj, że powiadomienie zostanie wysłane tą samą początkową metodą komunikacji.

Ponowne wysłanie instrukcji dostępu jest dostępne po 1 godzinie

Pamiętaj, że instrukcje dostępu można ponownie wysłać 1 godzinę po ich utworzeniu lub ponownym wysłaniu.

Kopiowanie szczegółów trwającej rezerwacji


Aby skopiować szczegóły trwającej rezerwacji:

  1. Zaloguj się na swoje konto Keycafe.
  2. Wybierz Klucze z menu po lewej stronie.
  3. Wybierz klucz z trwającą rezerwacją, której szczegóły chcesz skopiować. Wybierz Zobacz gości.
  4. Z listy gości wybierz dostęp, który chcesz skopiować.
  5. Wybierz ikonę kopiowania obok numeru „Kodu rezerwacji”, aby skopiować tylko kod rezerwacji.
  6. Wybierz „Kopiuj szczegóły”, aby skopiować szczegóły dostępu, takie jak nazwa klucza i kod rezerwacji.

Odwoływanie trwającej rezerwacji


Aby odwołać trwającą rezerwację:

  1. Zaloguj się na swoje konto Keycafe.
  2. Wybierz Klucze z menu po lewej stronie.
  3. Wybierz klucz, dla którego chcesz odwołać trwającą rezerwację, a następnie wybierz Zobacz gości.
  4. Z listy gości wybierz tego, któremu chcesz odwołać dostęp.
  5. Wybierz Edytuj.
  6. Wybierz Odwołaj dostęp

Ponowne wysyłanie instrukcji trwającej rezerwacji


Aby ponownie wysłać instrukcje trwającej rezerwacji:

  1. Zaloguj się na swoje konto Keycafe.
  2. Wybierz Klucze z menu po lewej stronie.
  3. Wybierz klucz z trwającą rezerwacją, dla której chcesz ponownie wysłać instrukcje.
  4. Z listy gości wybierz gościa, któremu chcesz ponownie wysłać instrukcje.
  5. Wybierz Ponownie wyślij instrukcje dostępu.

Ponowne wysłanie instrukcji dostępu jest dostępne po 1 godzinie

Pamiętaj, że instrukcje dostępu można ponownie wysłać po upływie 1 godziny od ich utworzenia lub ponownego wysłania.