Czym są grupy lokalizacji?


Może się zdarzyć, że zechcesz udostępnić określoną grupę lokalizacji niektórym osobom, a inną grupę – innym użytkownikom. Funkcja Grupy pozwala utworzyć podzbiór lokalizacji na Twoim koncie i udostępniać go tak, jakby był pojedynczą lokalizacją. Domyślnie wszystkie utworzone lokalizacje znajdują się w grupie głównej o nazwie Wszystkie lokalizacje. Ta grupa pozwala z łatwością udostępniać wszystkie Twoje lokalizacje wybranym użytkownikom.

 

Konfiguracja grupy lokalizacji


  1. Wybierz przycisk + Dodaj w lewym górnym rogu, a następnie wybierz Grupa.

  2. Wprowadź nazwę grupy i jej opis, a następnie wybierz opcję Grupa lokalizacji i kliknij Dodaj grupę.

 

Dodawanie lokalizacji do grupy


  1. Wybierz Grupy z menu.

  2. Wybierz nazwę grupy, do której chcesz dodać lokalizacje.

  3. Wybierz Dodaj lokalizację.

  4. Wyszukaj po nazwie klucze, które chcesz dodać do tej grupy.

  5. Z rozwijanej listy wyszukiwania wybierz nazwy kluczy, które chcesz dodać.

 

Dodawanie użytkowników do grupy lokalizacji


  1. Wybierz Grupy z opcji menu.

  2. Wybierz nazwę grupy, do której chcesz dodać użytkownika.

  3. Wybierz Dodaj uprawnienie.

  4. Wprowadź nazwę użytkownika lub adres e-mail osoby, której chcesz udostępnić tę grupę kluczy.

  5. Wybierz rolę uprawnień dla tego użytkownika:

    1. Tylko do odczytu: Użytkownik będzie mógł przeglądać podstawowe informacje (adres, numer telefonu, godziny otwarcia, numery seryjne SmartBox) oraz historię aktywności lokalizacji, a także stan skrytek wszystkich urządzeń SmartBox w danej lokalizacji. Ten poziom uprawnień jest odpowiedni dla personelu pomocy zdalnej.

    2. Menedżer: Użytkownik będzie mieć wszystkie uprawnienia dostępne w opcji Tylko do odczytu, a ponadto będzie mógł wykonywać zadania związane z rozwiązywaniem problemów, takie jak zdalne otwieranie skrytek i demontaż SmartBox. Ten poziom uprawnień jest odpowiedni dla personelu, który ma sprawować pełny nadzór nad lokalizacją.

 

Zmiana uprawnień użytkowników


  1. Wybierz Grupy z opcji menu.

  2. Wybierz nazwę grupy, w której chcesz edytować uprawnienia użytkownika.

  3. Wybierz Uprawnieni użytkownicy.

  4. Obok danych użytkownika wybierz ikonę ołówka i zmień poziom uprawnień.

 

Usuwanie użytkownika z grupy lokalizacji


  1. Wybierz Grupy z opcji menu.

  2. Wybierz nazwę grupy, w której chcesz edytować uprawnienia użytkownika.

  3. Wybierz Uprawnieni użytkownicy.

  4. Obok danych użytkownika wybierz ikonę kosza.

 

Usuwanie lokalizacji z grupy lokalizacji


  1. Wybierz Grupy z opcji menu.

  2. Wybierz nazwę grupy, z której chcesz usunąć lokalizację.

  3. Wybierz Lokalizacje.

  4. Obok nazwy lokalizacji wybierz ikonę kosza. Po usunięciu żaden użytkownik w tej grupie nie będzie miał uprawnień do tej lokalizacji, ale sama lokalizacja nie zostanie usunięta z organizacji.

 

Zmiana nazwy grupy lokalizacji


  1. Wybierz Grupy z opcji menu.

  2. Wybierz nazwę grupy, z której chcesz usunąć klucz.

  3. Wybierz O grupie.

  4. Wybierz Edytuj. Zmień nazwę i wybierz Zapisz.

 

Usuwanie grupy lokalizacji


  1. Wybierz Grupy z opcji menu.

  2. Wybierz nazwę grupy, z której chcesz usunąć klucz.

  3. Wybierz O grupie.

  4. Wybierz Edytuj.

  5. Wybierz Usuń grupę. Spowoduje to trwałe usunięcie grupy oraz uprawnień wszystkich użytkowników tej grupy do znajdujących się w niej lokalizacji, ale nie spowoduje usunięcia kont użytkowników ani żadnej z lokalizacji.