W tym artykule:


 

Czym są Grupy Kluczy?


Może zaistnieć potrzeba udostępnienia zestawu różnych kluczy jednej grupie osób, a innej grupie osób — innego zestawu kluczy. Funkcja Grup umożliwia utworzenie podzbioru kluczy na Twoim koncie i udostępnienie tego podzbioru tak, jakby był to jeden klucz. Domyślnie wszystkie tworzone klucze znajdują się w głównej grupie o nazwie „Wszystkie Klucze”. Grupa ta pozwala łatwo udostępniać wszystkie klucze wybranym użytkownikom. 

 

Konfiguracja Grupy Kluczy


  1. Zaloguj się na www.keycafe.com
  2. Wybierz „Grupy” z opcji menu
  3. Wybierz przycisk „+ Dodaj” w lewym górnym rogu, a następnie wybierz „Grupę” z listy rozwijanej
  4. Nazwij grupę i podaj opis, a następnie upewnij się, że wybrano opcję „Grupa Kluczy” i wybierz „Dodaj grupę”

Screen_Shot_2020-06-23_at_5.38.49_PM.png

 

Dodawanie kluczy do Grupy


  1. Zaloguj się na www.keycafe.com.
  2. Wybierz „Grupy” z opcji menu.
  3. Wybierz nazwę grupy, do której chcesz dodać klucze.
  4. Wybierz „Dodaj Klucz”.
  5. Znajdź klucz na liście lub wyszukaj nazwy kluczy, które chcesz dodać do tej grupy.
  6. Z rozwijanej listy wyszukiwania wybierz nazwy kluczy, które chcesz dodać.

 

Dodawanie użytkowników do Grupy Kluczy


  1. Zaloguj się na www.keycafe.com.
  2. Wybierz „Grupy” z opcji menu.
  3. Wybierz nazwę grupy, do której chcesz dodać użytkownika.
  4. Wybierz „Dodaj Uprawnienie”.
  5. Wprowadź nazwę użytkownika lub adres e-mail użytkownika, z którym chcesz udostępnić tę grupę kluczy.
  6. Wybierz rolę uprawnień dla tego użytkownika:
    1. Dostęp z rezerwacją: Użytkownik będzie mógł samodzielnie rezerwować przedziały czasowe na klucze oraz odbierać i oddawać klucze za pomocą kodu dostępu lub kodu rezerwacji. Poza rezerwacjami nie będzie miał dostępu do kluczy. Może przeglądać historię aktywności, rezerwacje i szczegóły kluczy. Ten poziom uprawnień jest odpowiedni dla pracowników, którzy dzielą klucze z innymi pracownikami i nie powinni mieć nakładającego się użycia kluczy, np. dla kierowców pojazdów służbowych.
    2. Dostęp ciągły: Użytkownik będzie mógł odbierać i oddawać klucze za pomocą kodu dostępu lub aplikacji Keycafe oraz przeglądać historię aktywności i szczegóły kluczy. Ten poziom uprawnień jest odpowiedni dla pracowników końcowych, którzy regularnie odbierają i oddają klucze.
    3. Administrator: Użytkownik będzie miał wszystkie możliwości dostępne w ramach Dostępu ciągłego, a także będzie mógł tworzyć i zarządzać rezerwacjami, edytować informacje o kluczach oraz przeglądać i zarządzać ich kodami kluczy. Ten poziom uprawnień jest odpowiedni dla personelu, któremu chcesz zapewnić pełny nadzór nad kluczem.

Użytkownicy SmartBox mają tylko Dostęp ciągły

Jeśli dodajesz uprawnienie dla użytkownika SmartBox, jedyną dostępną dla niego rolą uprawnień jest Dostęp ciągły.

Screen_Shot_2020-06-23_at_5.35.49_PM.png

 

Zmiana uprawnień użytkowników


  1. Wybierz „Grupy” z opcji menu.
  2. Wybierz nazwę grupy, dla której chcesz edytować uprawnienia użytkownika.
  3. Wybierz „Użytkownicy z uprawnieniami”.
  4. Obok nazwy użytkownika wybierz ikonę ołówka i zmień poziom uprawnień — (patrz „Role uprawnień”)

366250c79bba1b28de5f56689d0ae3cd.png

 

Usuwanie użytkownika z Grupy Kluczy


  1. Zaloguj się na www.keycafe.com.
  2. Wybierz „Grupy” z opcji menu.
  3. Wybierz nazwę grupy, dla której chcesz edytować uprawnienia użytkownika.
  4. Wybierz „Użytkownicy z uprawnieniami”.
  5. Obok nazwy użytkownika wybierz ikonę kosza. Każdy użytkownik usunięty z grupy nie będzie już miał dostępu do żadnych kluczy w grupie. 

Screen_Shot_2020-06-23_at_5.37.08_PM.png

 

Usuwanie kluczy z Grupy Kluczy


  1. Zaloguj się na www.keycafe.com.
  2. Wybierz „Grupy” z opcji menu.
  3. Wybierz nazwę grupy, z której chcesz usunąć klucz.
  4. Wybierz „Klucze”.
  5. Obok nazwy klucza wybierz ikonę kosza. Po usunięciu żaden użytkownik w tej grupie nie będzie miał dostępu do tego klucza, ale sam klucz nie zostanie usunięty z konta.

Screen_Shot_2020-06-23_at_5.38.18_PM.png

 

Zmiana nazwy Grupy Kluczy


  1. Zaloguj się na www.keycafe.com.
  2. Wybierz „Grupy” z opcji menu.
  3. Wybierz nazwę grupy, z której chcesz usunąć klucz.
  4. Wybierz „Informacje o grupie”.
  5. Wybierz „Edytuj”. Zmień nazwę i wybierz „Zapisz”.

Screen_Shot_2020-06-23_at_5.35.08_PM.png

 

Usuwanie Grupy Kluczy


  1. Zaloguj się na www.keycafe.com.
  2. Wybierz „Grupy” z opcji menu.
  3. Wybierz nazwę grupy, z której chcesz usunąć klucz.
  4. Wybierz „Informacje o grupie”.
  5. Wybierz „Edytuj”.
  6. Wybierz „Usuń grupę”. Spowoduje to trwałe usunięcie grupy i dostępu wszystkich użytkowników grupy do kluczy w grupie, ale nie usunie kont użytkowników ani żadnych kluczy.