W tym artykule:
Funkcja Business Pro
Rezerwacje to funkcja dostępna wyłącznie dla użytkowników planu Business Pro.
Informacje o rezerwacjach
Rezerwacje to samodzielnie tworzone rezerwacje kluczy, które nie mogą nakładać się na inne rezerwacje. Chociaż każdy pełny użytkownik (Full User) z uprawnieniami dostępu do klucza może utworzyć dla siebie rezerwację, najczęściej robią to użytkownicy z uprawnieniem Reservation Access — nie mogą oni uzyskać dostępu do kluczy bez wcześniejszego utworzenia rezerwacji, podczas gdy użytkownicy z uprawnieniem Continuous Access mogą uzyskać dostęp do kluczy z rezerwacją.
Ta funkcja jest przydatna w procesach pracy, w których wielu pracowników współdzieli wspólne klucze, a ich użycie nie powinno się nakładać. Typowym przykładem są służbowe pojazdy, w których kierowcy muszą z wyprzedzeniem zarezerwować korzystanie z danego pojazdu.
Tworzenie rezerwacji
Rezerwacje mogą być tworzone wyłącznie przez pełnych użytkowników (Full Users) zarówno w aplikacji desktopowej, jak i mobilnej.
- Na komputerze, kliknij +Add w lewym górnym rogu. Na urządzeniu mobilnym, dotknij Bookings → Add.
- Wybierz datę/godzinę rozpoczęcia i zakończenia rezerwacji, a następnie wybierz Check Availability.
- Zostanie wyświetlona lista dostępnych kluczy na wybrany czas. Wybierz żądany klucz.
- Przejrzyj szczegóły rezerwacji i wybierz Confirm.
Edytowanie lub anulowanie rezerwacji
- Na komputerze lub urządzeniu mobilnym wybierz Bookings → rezerwację, którą chcesz edytować → About Booking → Edit.
- Edytuj Start Date lub End Date, aby zmienić dzień lub godzinę rezerwacji.
- Włącz Return Key Reminder, aby Keycafe wysłało Ci wiadomość e-mail lub SMS w dniu zakończenia Twojej rezerwacji.
- Wybierz Update, aby zapisać wszelkie zmiany dokonane w dostępie, lub wybierz Revoke Access, aby anulować rezerwację.