W tym artykule:


 

Wyświetlanie kluczy


Korzystając z aplikacji Keycafe na iOS, Androida lub aplikacji internetowej, łatwo zarządzasz swoimi kluczami i tym, kto ma do nich dostęp. Będziesz także mógł zobaczyć historię zwrotów i odbiorów konkretnych zestawów kluczy, a także modyfikować szczegóły zestawu kluczy.

  1. Zaloguj się do swojego konta Keycafe.
  2. Wybierz ikonę Klucze, aby zobaczyć listę kluczy i ich statusy. Lokalizacja klucza zostanie podana, jeśli jest on oddany. Jeśli klucz jest wypożyczony, zostanie wyświetlony aktualny użytkownik (zwany Odbiorcą klucza).
  3. Wybierz nazwy kluczy, którymi chcesz zarządzać.

49db14a39ba23a190876fcd743161afc.png

 

Rezerwacje


Wybierz Rezerwacje, aby zobaczyć, którzy odwiedzający mają dostęp do Twoich kluczy. Aby śledzić proces odbioru lub zwrotu klucza przez odwiedzającego, wybierz nazwę odwiedzającego, a następnie Postęp odwiedzającego. Dodatkowo możesz edytować lub usuwać dostęp odwiedzającego do Twoich kluczy. Po prostu wybierz O rezerwacji, aby ponownie wysłać instrukcje, edytować daty/godziny lub cofnąć dostęp. Aby uzyskać szczegółowe instrukcje, zobacz Zarządzanie rezerwacją.

Screen_Shot_2022-02-04_at_12.30.06_PM.png

 

Lokalizacja główna


Lokalizacja główna (Home Location) to lokalizacja SmartBox, w której klucze aktualnie się znajdują lub gdzie zostały ostatnio oddane. Jest to lokalizacja, która zostanie wyświetlona odwiedzającym jako miejsce odbioru kluczy, do których mają dostęp. Wybierz Lokalizacja główna, aby zobaczyć tę lokalizację, a następnie niebieską strzałkę, aby wyświetlić dalsze szczegóły. Wybierz Pokaż wskazówki dojazdu, aby zobaczyć wskazówki dojścia do Lokalizacji głównej z Twojej aktualnej pozycji.

 

Dodawanie rezerwacji jednorazowej


Aby uzyskać informacje na temat dodawania rezerwacji jednorazowej, odwiedź stronę Tworzenie rezerwacji jednorazowej.

 

Dodawanie rezerwacji cyklicznej


Aby uzyskać informacje na temat dodawania rezerwacji cyklicznej, odwiedź stronę Tworzenie rezerwacji cyklicznej.

 

Wyświetlanie historii klucza


Wybierz Zobacz historię, aby wyświetlić historię odbiorów i zwrotów klucza. Zdarzenia są wymienione w kolejności chronologicznej wraz z datami, godzinami i typem zdarzenia.

 

Edytowanie informacji o kluczu


Aby wyświetlić i edytować informacje dotyczące wybranego zestawu kluczy, takie jak zmiana nazwy klucza, dodanie notatki dla odwiedzających, dodanie adresu nieruchomości, edycja Lokalizacji głównej lub modyfikacja domyślnych godzin rozpoczęcia i zakończenia dostępu, wykonaj następujące kroki:

  1. Wybierz O kluczu.
  2. Wybierz Edytuj.
  3. Wybierz Nazwa klucza, aby zmienić nazwę klucza. Zobacz Tworzenie klucza, aby uzyskać wskazówki dotyczące nazywania klucza.
  4. W przypadku zgubienia breloczka Keycafe, wybierz Numer seryjny breloczka, aby zmodyfikować breloczek powiązany z kluczami.

Wymiana zgubionego breloczka

Pamiętaj, że pole Numer seryjny breloczka może być użyte do wymiany brakującego lub zgubionego breloczka. Możesz zaktualizować go nowym, niepołączonym breloczkiem, który kupiłeś lub uzyskałeś, lub możesz usunąć breloczek z klucza. Ważne: po usunięciu breloczka klucz będzie gotowy do ponownego przejścia procesu konfiguracji breloczka. Zobacz instrukcje Konfigurowanie klucza z breloczkiem Keycafe.

  1. Wybierz Domyślna godzina rozpoczęcia dostępu i Domyślna godzina zakończenia dostępu, aby zmienić domyślne godziny rozpoczęcia i zakończenia dostępu dla tego klucza. Po ustawieniu, każda nowa rezerwacja, którą utworzysz, będzie miała automatycznie ustawione godziny odbioru i zwrotu.
  2. Wybierz Adres, aby wprowadzić adres odpowiadający temu kluczowi. Dzięki temu możesz wyszukiwać klucz w swoim koncie po adresie. Twoi odwiedzający nie mogą wyświetlić tych informacji.
  3. Wybierz Notatka dla odwiedzającego, aby dodać lub edytować wiadomość powitalną dla swoich odwiedzających. Podczas odbioru kluczy, Twoi odwiedzający mogą przeczytać notatkę za pomocą aplikacji Keycafe.
  4. Wybierz Lokalizacja główna i wprowadź nazwę innej lokalizacji, a następnie wybierz ją z listy rozwijanej.
  5. Wybierz Zapisz, aby potwierdzić zmiany.

 

Wycofanie klucza


Wycofanie (usunięcie) klucza powoduje usunięcie go z Twojego konta, a jego dane nie będą już dla Ciebie dostępne.

  1. Odbierz klucz ze SmartBoxa.
  2. Zaloguj się do swojego konta Keycafe.
  3. Wybierz ikonę Klucze.
  4. Wybierz klucz, który chcesz wycofać.
  5. Wybierz O kluczu.
  6. Wybierz Edytuj.
  7. Wybierz Wycofaj klucz na samym dole strony.