W tym artykule:
Funkcja Premium
Roaming to funkcja dostępna wyłącznie dla użytkowników planów Premium i Business Pro.
Informacje o Roaming
Roaming to ustawienie na poziomie klucza, które pozwala organizacjom posiadającym wiele lokalizacji SmartBox na ograniczenie miejsca, do którego klucz może zostać zwrócony.
Gdy ustawienie Roaming jest włączone, klucz może zostać zwrócony do dowolnej lokalizacji SmartBox w ramach tej samej organizacji, nawet jeśli został odebrany z innej lokalizacji.
Gdy ustawienie Roaming jest wyłączone, klucz może zostać zwrócony tylko do swojej Lokalizacji Domowej (tj. miejsca, z którego klucz został odebrany).
Domyślnie nowo utworzone klucze mają włączone ustawienie Roaming.
Jak włączyć / wyłączyć Roaming
- W aplikacji desktopowej lub mobilnej Keycafe przejdź do Klucze → nazwa klucza → Informacje o kluczu → Edytuj.
- Przewiń w dół do Roaming i przełącz go na włączony lub wyłączony, a następnie wybierz Zapisz.
Zmiana lokalizacji domowej klucza
Lokalizację domową klucza można zmienić na dwa sposoby:
Ręcznie:
- Na liście kluczy, wybierz klucz → Informacje o kluczu → Edytuj.
- W sekcji Lokalizacja Domowa, wprowadź nazwę innej lokalizacji, a następnie wybierz Zapisz.
Włączenie Roaming i zwrócenie klucza do innej lokalizacji:
- Włącz Roaming dla klucza, postępując zgodnie z powyższymi krokami.
- Zostaw klucz w lokalizacji, która ma stać się nową Lokalizacją Domową.
- Wyłącz Roaming, aby ograniczyć zwrot kluczy do nowej Lokalizacji Domowej.