W tym artykule:
Funkcja Premium
Zmiany Czasowe to funkcja dostępna wyłącznie dla użytkowników planów Premium i Business Pro.
Czym są Zmiany Czasowe?
Zmiany Czasowe to wygodny sposób dla administratorów na ograniczenie dostępu użytkownika do kluczy do z góry określonych ram czasowych, takich jak normalne godziny pracy lub zmiana nocna. Można je zastosować za każdym razem, gdy użytkownikowi zostanie przyznany dostęp do klucza lub grupy kluczy wyłącznie w celu wymiany.
Jak dodać Zmianę Czasową
Dodawanie Zmiany Czasowej na urządzeniu mobilnym
Pamiętaj, że dodawanie Zmiany Czasowej jest możliwe tylko w aplikacji desktopowej.
- Zaloguj się do Keycafe desktop.
- Wybierz Ustawienia.
- Wybierz Zmiany Czasowe.
- Wybierz Dodaj profil Zmiany Czasowej.
- Wprowadź Nazwę dla profilu.
- Dodaj dni i odpowiadające im godziny, dla których chcesz przyznać uprawnienia.
Gotowa Zmiana Czasowa dla Godzin Pracy
Zauważysz, że domyślnie została już utworzona Zmiana Czasowa dla Godzin Pracy. Ma ona służyć jako przykład i może być używana, edytowana lub usunięta według Twojego uznania.
Nocne Zmiany Czasowe
Aby utworzyć nocną Zmianę Czasową, która obejmuje czas po północy, ustaw godzinę zakończenia wcześniej niż godzinę rozpoczęcia, a data zakończenia zostanie automatycznie ustawiona na następny dzień.
Jak przypisać Zmianę Czasową
- Wybierz Użytkowników z menu.
- Wybierz użytkownika, którego uprawnienia chcesz edytować.
- Wybierz Uprawnienia do kluczy.
- Wybierz ikonę edycji dla klucza, który chcesz edytować.
- W rozwijanej liście Dozwolone Godziny wybierz swoją Zmianę Czasową.
- Wybierz Aktualizuj.