W tym artykule:
- Dodawanie pełnego użytkownika
- Dodawanie użytkownika SmartBox
- Masowe przesyłanie użytkowników
- Edytowanie lub wyświetlanie uprawnień użytkownika
- Usuwanie lub całkowite usuwanie użytkownika
Dodaj pełnego użytkownika
- Wybierz + Add → User → Full User.
- Wprowadź Nazwę dla użytkownika.
- Wprowadź adres e-mail, aby zaprosić użytkownika do rejestracji konta.
- Jeśli chcesz, wprowadź komentarz, który zostanie wysłany do użytkownika wraz z zaproszeniem.
- Możesz wprowadzić własny Kod dostępu, wyłączyć go, przełączając przycisk, lub losowo wygenerować kod, wyłączając i włączając przełącznik.
- Wprowadź Uprawnienie dla użytkownika – może to być klucz, grupa kluczy lub lokalizacja.
- Wprowadź Rolę uprawnień dla użytkownika.
- Jeśli chcesz przypisać identyfikator użytkownika temu użytkownikowi, wprowadź numer seryjny nieużywanego identyfikatora naklejki lub breloka.
- Wyślij e-mail powitalny automatycznie wysyła wiadomość e-mail do użytkownika po zakończeniu rejestracji, zawierającą jego Kod dostępu wraz z przydatnymi wskazówkami i linkami dotyczącymi korzystania z systemu Keycafe. Zalecamy pozostawienie tej opcji włączonej.
- Wybierz Dodaj użytkownika.
Wyświetlanie pełnych użytkowników po zaproszeniu
Po utworzeniu pełnego użytkownika zobaczysz go w filtrze Zaproszeni na karcie Użytkownicy. Gdy utworzy on konto w Keycafe, pojawi się w filtrze Wszyscy.
Dodaj użytkownika SmartBox
- Wybierz + Add → User → SmartBox User.
- Wprowadź imię i nazwisko użytkownika.
- Jeśli chcesz, wprowadź kontaktowy adres e-mail. Jest to używane wyłącznie dla programowalnych alertów i do wysyłania e-maila powitalnego w kroku 10.
- Możesz wprowadzić własny Kod dostępu, wyłączyć go, przełączając przycisk, lub losowo wygenerować kod, wyłączając i włączając przełącznik.
- Wprowadź Uprawnienie dla użytkownika – może to być klucz, grupa kluczy lub wszystkie klucze. Zauważ, że będzie to uprawnienie Tylko wymiana.
- Jeśli chcesz przypisać identyfikator użytkownika temu użytkownikowi, wprowadź numer seryjny nieużywanego identyfikatora naklejki lub breloka.
- Wyślij e-mail powitalny automatycznie wysyła wiadomość e-mail do użytkownika po zakończeniu rejestracji, zawierającą jego Kod dostępu wraz z przydatnymi wskazówkami i linkami dotyczącymi korzystania z systemu Keycafe. Zalecamy pozostawienie tej opcji włączonej.
- Wybierz Dodaj użytkownika.
Masowe przesyłanie użytkowników
Jeśli masz dużą liczbę użytkowników do dodania, możesz wykonać masowe przesyłanie za pomocą pliku csv. Zobacz Masowe przesyłanie użytkowników aby uzyskać instrukcje.
Edytowanie lub wyświetlanie uprawnień użytkownika
- Wybierz Użytkownicy → użytkownika, którego chcesz edytować lub wyświetlić.
- Możesz teraz wykonać następujące czynności:
- Zobacz, które klucze użytkownik ma obecnie wypożyczone
- Wyświetl/edytuj, do których kluczy i lokalizacji użytkownik ma uprawnienia
- Wyświetl historię odbioru i zwrotu kluczy przez użytkownika
- Wyświetl/edytuj dane kontaktowe użytkownika, kod dostępu oraz informacje o identyfikatorze użytkownika
Usuń lub całkowicie usuń użytkownika
Nieaktywni użytkownicy
Użytkownicy, którzy byli nieaktywni przez 365 dni (nie logowali się), zostaną automatycznie zaplanowani do całkowitego usunięcia w ciągu 30 dni.
Istnieją trzy opcje usunięcia użytkownika:
- Usuwanie użytkownika powoduje jego usunięcie z organizacji i wszystkich związanych z nim uprawnień, ale nie dezaktywuje jego konta.
- Całkowite usunięcie użytkownika nie tylko usuwa go z organizacji i wszystkich związanych z nim uprawnień, ale także trwale dezaktywuje jego konto i anonimizuje wszystkie jego dane zgodnie z przepisami RODO. Jest to operacja trwała i nieodwracalna. Wybierz między natychmiastowym a 30-dniowym opóźnieniem.
- Archiwizowanie użytkownika powoduje jego usunięcie z organizacji i wszystkich związanych z nim uprawnień, a także dezaktywuje jego konto. Jednak jego dane nie są anonimizowane.
Pewne warunki uniemożliwią usunięcie użytkownika:
- użytkownik jest częścią innej organizacji posiadającej klucze
- użytkownik aktywnie korzysta z Keycafe Public do osobistej wymiany kluczy
- Wybierz Użytkownicy → użytkownika, którego chcesz usunąć → O użytkowniku → Edytuj.
- Wybierz Usuń użytkownika → Usuń lub Całkowicie usuń użytkownika → Całkowicie usuń.
Ponowne użycie numeru telefonu
Jeśli musisz usunąć użytkownika i utworzyć nowego użytkownika z tym samym numerem telefonu, wybierz Całkowicie usuń natychmiast.