W tym artykule:


Czym są grupy lokalizacji?


Może być konieczne udostępnienie grupy lokalizacji niektórym osobom, a innej grupy lokalizacji innym. Funkcja Grupy umożliwia utworzenie podzbioru lokalizacji na koncie i udostępnianie tego podzbioru tak, jakby był to jedna lokalizacja. Domyślnie wszystkie tworzone lokalizacje znajdują się w głównej grupie o nazwie Wszystkie lokalizacje. Ta grupa pozwala łatwo udostępniać wszystkie lokalizacje wybranym użytkownikom.

Konfigurowanie grupy lokalizacji


  1. Wybierz przycisk + Dodaj w lewym górnym rogu i wybierz Grupę.
  2. Nadaj grupie nazwę i podaj opis, następnie wybierz opcję Grupa lokalizacji i wybierz Dodaj grupę.

Dodawanie lokalizacji do grupy


  1. Wybierz Grupy z menu.
  2. Wybierz nazwę grupy, do której chcesz dodać lokalizacje.
  3. Wybierz Dodaj lokalizację.
  4. Wyszukaj klucze, które chcesz dodać do tej grupy, po nazwie.
  5. Z rozwijanej listy wyszukiwania wybierz nazwy kluczy, które chcesz dodać.

Dodawanie użytkowników do grupy lokalizacji


  1. Wybierz Grupy z opcji menu.
  2. Wybierz nazwę grupy, do której chcesz dodać użytkownika.
  3. Wybierz Dodaj uprawnienie.
  4. Wprowadź nazwę użytkownika lub adres e-mail użytkownika, z którym chcesz udostępnić tę grupę kluczy.
  5. Wybierz Rolę uprawnień dla tego użytkownika:
    1. Tylko podgląd: Użytkownik będzie mógł zobaczyć podstawowe informacje (adres, numer telefonu, godziny pracy, numery seryjne SmartBox) i historię aktywności lokalizacji, a także inwentarz schowków wszystkich SmartBoxów w danej lokalizacji. Ten poziom uprawnień jest odpowiedni dla personelu zdalnego wsparcia.
    2. Menedżer: Użytkownik będzie miał wszystkie możliwości dostępne w trybie Tylko podgląd, a także będzie mógł wykonywać zadania rozwiązywania problemów, takie jak zdalne otwieranie schowków i demontaż SmartBoxa. Ten poziom uprawnień jest odpowiedni dla personelu, któremu chcesz zapewnić pełny nadzór nad lokalizacją.

Zmiana uprawnień użytkowników


  1. Wybierz Grupy z opcji menu.
  2. Wybierz nazwę grupy, dla której chcesz edytować uprawnienia użytkownika.
  3. Wybierz Użytkownicy z uprawnieniami.
  4. Obok nazwy użytkownika wybierz ikonę ołówka i zmień poziom uprawnień.

Usuwanie użytkownika z grupy lokalizacji


  1. Wybierz Grupy z opcji menu.
  2. Wybierz nazwę grupy, dla której chcesz edytować uprawnienia użytkownika.
  3. Wybierz Użytkownicy z uprawnieniami.
  4. Obok nazwy użytkownika wybierz ikonę kosza.

Usuwanie lokalizacji z grupy lokalizacji


  1. Wybierz Grupy z opcji menu.
  2. Wybierz nazwę grupy, z której chcesz usunąć lokalizację.
  3. Wybierz Lokalizacje.
  4. Obok nazwy lokalizacji wybierz ikonę kosza. Po usunięciu, żaden użytkownik w tej grupie nie będzie miał uprawnień do tej lokalizacji, ale sama lokalizacja nie zostanie usunięta z organizacji.

Zmiana nazwy grupy lokalizacji


  1. Wybierz Grupy z opcji menu.
  2. Wybierz nazwę grupy, z której chcesz usunąć klucz.
  3. Wybierz Informacje o grupie.
  4. Wybierz Edytuj. Zmień nazwę i wybierz Zapisz.

Usuwanie grupy lokalizacji


  1. Wybierz Grupy z opcji menu.
  2. Wybierz nazwę grupy, z której chcesz usunąć klucz.
  3. Wybierz Informacje o grupie.
  4. Wybierz Edytuj.
  5. Wybierz Usuń grupę. Spowoduje to trwałe usunięcie grupy i wszystkich uprawnień użytkowników grupy do lokalizacji w grupie, ale nie usunie kont użytkowników ani żadnych lokalizacji.