Wat zijn locatiegroepen?
Het kan voorkomen dat u een groep locaties met bepaalde personen wilt delen en een andere groep locaties met anderen. Met de functie Groepen kunt u een subset van locaties in uw account aanmaken en die subset delen alsof het één locatie is. Standaard bevinden alle locaties die u aanmaakt zich in de hoofdgroep genaamd Alle locaties. Met deze groep kunt u eenvoudig al uw locaties delen met gebruikers naar keuze.
Een locatiegroep instellen
Selecteer de knop + Toevoegen linksboven en selecteer Groep.
Geef de groep een naam en een beschrijving, selecteer vervolgens de optie Locatiegroep en selecteer Groep toevoegen.
Locaties toevoegen aan een groep
Selecteer Groepen in het menu.
Selecteer de naam van de groep waaraan u locaties wilt toevoegen.
Selecteer Locatie toevoegen.
Zoek op naam naar de sleutels die u aan deze groep wilt toevoegen.
Selecteer in het dropdownmenu van de zoekfunctie de naam van de sleutels die u wilt toevoegen.
Gebruikers toevoegen aan een locatiegroep
Selecteer Groepen in de menuopties.
Selecteer de naam van de groep waaraan u een gebruiker wilt toevoegen.
Selecteer Toestemming toevoegen.
Voer de gebruikersnaam of het e-mailadres in van de gebruiker met wie u deze groep sleutels wilt delen.
Selecteer de machtigingsrol voor die gebruiker:
Alleen bekijken: De gebruiker kan de basisinformatie (adres, telefoonnummer, openingstijden, SmartBox-serienummers) en de activiteitsgeschiedenis van de locatie bekijken, evenals de vakinventaris van alle SmartBoxes op de locatie. Dit machtigingsniveau is geschikt voor extern ondersteunend personeel.
Manager: De gebruiker beschikt over alle mogelijkheden van Alleen bekijken en kan bovendien probleemoplossingstaken uitvoeren, zoals het op afstand openen van vakken en het demonteren van de SmartBox. Dit machtigingsniveau is geschikt voor personeel dat u volledig toezicht op de locatie wilt geven.
Rechten van gebruikers wijzigen
Selecteer Groepen in de menuopties.
Selecteer de naam van de groep waarvoor u de rechten van een gebruiker wilt bewerken.
Selecteer Bevoegde gebruikers.
Selecteer naast de naam van de gebruiker het potloodicoon en wijzig het machtigingsniveau.
Een gebruiker uit een locatiegroep verwijderen
Selecteer Groepen in de menuopties.
Selecteer de naam van de groep waarvoor u de rechten van een gebruiker wilt bewerken.
Selecteer Bevoegde gebruikers.
Selecteer naast de naam van de gebruiker het prullenbakicoon.
Locaties uit een locatiegroep verwijderen
Selecteer Groepen in de menuopties.
Selecteer de naam van de groep waaruit u een locatie wilt verwijderen.
Selecteer Locaties.
Selecteer naast de naam van de locatie het prullenbakicoon. Zodra deze is verwijderd, heeft geen enkele gebruiker in deze groep meer rechten voor de locatie, maar de locatie zelf wordt niet uit de organisatie verwijderd.
De naam van een locatiegroep wijzigen
Selecteer Groepen in de menuopties.
Selecteer de naam van de groep waaruit u een sleutel wilt verwijderen.
Selecteer Over groep.
Selecteer Bewerken. Wijzig de naam en selecteer Opslaan.
Een locatiegroep verwijderen
Selecteer Groepen in de menuopties.
Selecteer de naam van de groep waaruit u een sleutel wilt verwijderen.
Selecteer Over groep.
Selecteer Bewerken.
Selecteer Groep verwijderen. Hiermee worden de groep en alle rechten van de gebruikers van de groep voor locaties in de groep definitief verwijderd, maar de gebruikersaccounts en de locaties zelf worden niet verwijderd.